Några produkter vi designat och utvecklat

Spolbalken i drift, en innovation av JOBAB industriteknik

Spolbalken

Spolbalken är en patenterad produkt som tillverkas hos Weir Minerals AB (tidigare Gema Industri AB). Den första omgången Spolbalkar levererade år 2005-2006 vid uppbyggnaden av LKABs pelletsverk, MK3. Alla spolbalkar tillverkas efter kundens specifika önskemål för att passa just deras verksamhet. Se originalklipp på Youtube

PDF dokument
Industriarbetare som är positiv till Jobab Industriteknik

Spolhandtaget

Spolhandtaget är framtaget för att ge en lättare och säkrare renhållning i processindustrin där trycket i slangarna ofta är hårt och ett bra grepp är att föredra. Denna gör också att kulventilen håller längre då den skyddas från yttre påverkan i högre grad.

Industriarbetare som är positiv till Jobab Industriteknik

Spoldurken

Spoldurken är en produkt som gör att man kan spola rent grunda golvrännor utan att demontera gallerdurk vilket blir en säkerhetsrisk. Tillbud och olyckor samt problemet med att hålla golvrännor rena gjorde att vi utvecklade denna.

Industriarbetare som är positiv till Jobab Industriteknik

Vridbar spolning

Vridbar spolning utvecklades som en hjälp vid renhållning när man inte har en kollega med sig men fungerar även som en punktspolning där man har kraftigt spill. Monteras på vägg eller liknande, denna kan vridas ca 180 grader vid väggmontage.

Räddningslinan visas upp av Mats och brandmän som övar i bakgrunden.

Räddningslina

En ny produkt är Räddningslinan som används av räddningstjänst vid rökdykning. Denna finns redan i Bolidens Aitikgruva samt hos LKAB’s Industribrandkår i Malmberget och Kiruna. Läs mer i artikel från Dagens Arbete. För mer info, kontakta Mats.